Kindercoaching

Soms zit je kind niet lekker in zijn of haar velletje. Als het om een paar dagen gaat is dat best te overzien, maar wat nu als dit langer duurt? Voor jou als ouder kan het lastig zijn om je kind de helpende hand te bieden die het nodig heeft. Dan kan het fijn zijn als er iemand met je mee kijkt om samen aan een oplossing te werken.

Holistisch werken

Volgens het holisme hangt alles met elkaar samen. Een klacht of een probleem wordt dan ook vanuit het gehele systeem waarin het kind zich begeeft bekeken. Holistisch gezien ervaren wij als mensen op vier niveaus.

 1. Het eerste niveau is het lichaam; ervaringen komen binnen via de zintuigen.
 2. Het tweede niveau is het denken; ervaringen komen binnen via denken, analyse en bewustwording.
 3. Het derde niveau is ons gevoel; ervaringen komen binnen via emoties, voelen, dromen, herinneringen.
 4. Het vierde niveau is energie; energie hoort te stromen en verbindt ons met alles om ons heen.

Vanuit het holistisch werken zijn er 4 constitutiebeelden (4 typen kinderen) musculair, digestief, respiratoir en cerebraal. Als je als ouder weet welk constitutiebeeld bij jouw kind hoort, kan er al veel inzicht komen in bepaalde gedragingen. Hoe komen indrukken bij het kind binnen en hoe verwerkt hij/zij deze?

Gevoelige kinderen

Kinderen die (hoog)gevoelig zijn kunnen daar, ondanks de vele kwaliteiten, hinder van hebben. Gevoeligheid kan zich uiten in fysieke, mentale, emotionele en sociale klachten zoals buikpijn, angst, boosheid en druk of juist teruggetrokken gedrag.

Kindercoaching helpt bij:

 • onzekerheid
 • rouw
 • verdriet
 • boosheid
 • (hoog)gevoeligheid
 • faalangst
 • leren omgaan met ziekte en/of stoornis
 • negatief zelfbeeld
 • omgaan met pesten

 

Als kindercoach kijk ik naar wat het kind nodig heeft om weer in zijn of haar kracht te komen. Na iedere sessie met het kind, geef ik terugkoppeling over wat we in de sessie hebben gedaan en wat je als ouder/verzorger zelf kunt doen. Tijdens de coachingssessie zet ik diverse middelen als oefeningen, therapeutisch tekenen, visualisaties, massage en aroma-en bloesemtherapie in om ervoor te zorgen dat het kind weer in zijn of haar kracht komt en verder kan.

 

 

 

Nieuwsberichten

Sensikids Coach

Sensikids coach